Φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 430 Kwp στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά

 

Στην επαναπροκήρυξη του διεθνούς δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 430 Kwp στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.230.000 ευρώ με ΦΠΑ. Η επαναπροκήρυξη γίνεται με βελτιωμένους και πιο ελκυστικούς όρους, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη τιμή προσφοράς.

Ο Φωτοβολταϊκός Σταθμός Νέου Ικονίου, αποτελεί μέρος του Φωτοβολταϊκού Πάρκου, το οποίο σταδιακά εγκαθιστά ο ΟΛΠ ΑΕ στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου: α) να μειώσει το ενεργειακό κόστος, το οποίο είναι μεγάλο, αφού το λιμάνι λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο χρησιμοποιώντας ηλεκτροβόρα μηχανήματα και μέσα και β) να δημιουργήσει ενέργειες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, στο ευρύτερο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο δέχεται και εξυπηρετεί ετησίως 50.000 πλοία σε αφιξοαναχωρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΠ ΑΕ έχει αναγνωρισθεί από την  ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) με πιστοποίηση των Lloyd’s ως Οικολογικό Λιμάνι (ECOPORT) από το 2011.

http://traveldailynews.gr/news/article/54369

Speak Your Mind