Έξι χιλιάδες επισκέπτες στον 3ο Spetses Mini Marathon

 

spetsesΓια τρεις ημέρες (11-13 Οκτωβρίου) και με θερμοκρασίες που θύμιζαν καλοκαίρι, οι Σπέτσες υποδέχτηκαν περισσότερους από 6.000 επισκέπτες, οι οποίοι έζησαν στους ρυθμούς του Spetses Mini Marathon. Η αυλαία του 3ου Spetses Mini Marathon “έπεσε”, αφήνοντας ωραίες αναμνήσεις και μεγάλες επιδόσεις, αλλά και την πεποίθηση πως η διοργάνωση κινείται στα υψηλά πρότυπα αντίστοιχων κορυφαίων του εξωτερικού -τόσο ως αθλητικό γεγονός όσο και ως κοινωνικό. Η αυλαία άνοιξε με την Τελετή Έναρξης που έλαβε χώρα στην Αναργύρειο και Κοργιαλένιο Σχολή Σπετσών, όπου έγινε μία συμβολική δεντροφύτευση τριών δέντρων ελιάς – ένα για τον κάθε χρόνο του θεσμού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με την ελπίδα ότι κάθε χρόνο θα φυτεύεται ένα δέντρο κοντά στο άγαλμα του ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου.

Ο 3ος Spetses Mini Marathon, με διοργανωτή την εταιρεία Communication Lab, είχε χιλιάδες ελληνικές, αλλά και διεθνείς συμμετοχές καθώς πάνω από 3.200 άτομα συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα (Αγώνες δρόμου 5 km και 25 km, 2ος Κολυμβητικός Αγώνας – Διάπλους Σπετσών 2.500 και 5000 μέτρων, Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων, Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας).

Στις Σπέτσες, βρέθηκαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από αρκετές χώρες, Ολυμπιονίκες και πανελλήνιοι πρωταθλητές, διπλωματικές αποστολές, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτυα και πολλοί οργανωμένοι δρομείς από αγωνιστικούς συλλόγους αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία 5 αθλητών από το Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν.Ροδόπης “Περπατώ”. Η ομάδα του ‘Περπατώ’, στην οποία συμμετείχαν 5 παραολυμπιονίκες (Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μάκης Καλαράς, Θοδωρής Σαμώνας, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Chejon Fernandez), απέσπασε μάλιστα και το ειδικό βραβείο ING Award, του Χρυσού Χορηγού που απονέμεται για δεύτερη χρονιά φέτος.

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι 200 Σπετσιώτες εθελοντές, οι οποίοι με τη διάθεσή τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Για την επιτυχία του αγώνα, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, δήλωσε: “Ήταν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών. Οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ζήσαμε ένα τριήμερο με ιδιαίτερες συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα.  Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Σπετσιώτες που αγκάλιασαν με τόση αγάπη τον θεσμό του Spetses mini Marathon”.

Βίκυ Καραντζαβέλου

http://traveldailynews.gr/news/article/56433

Speak Your Mind