Αυτοί είναι οι τέσσερις «μνηστήρες» για τον Αστέρα

 

asterasO όμιλος Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ) από κοινού με την αραβικών συμφερόντων Olayan σε μια κοινοπραξία με το όνομα PLEPI HOLDINGS LTD, η Dolphin Capital του Μ. Καμπουρίδη μαζί με την αμερικανική Colony Capital, η AGC JERMYN STREET IV, μέσω του fund JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP που διαχειρίζεται και ο όμιλος της Lamda Development μέσω της LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A είναι οι τέσσερις μνηστήρες του Αστέρα Βουλιαγμένης που κατέθεσαν προσφορά.

Σημειώνεται εδώ ότι ο αρχικός αριθμός των ενδιαφερομένων κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού ήταν 13. Εθνική και ΤΑΙΠΕΔ, πάντως, δεν ανέμεναν περισσότερες από4 προσφορές καθώς πρόκειται για μεγάλο έργο.

Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι δεν βρίσκεται, τουλάχιστον επισήμως, στους μνηστήρες ο τουρκικό όμιλος Dogus, εκτός κι αν συνδράμει τη Lamda με την οποία συνεργάζονται στον τομέα των μαρινών.

Επίσης, δεν κατέθεσαν προσφορά, αν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον, η καναδική ΙCI, η ρωσική Strategic Initiative, η οποία το Νοέμβριο του 2012 εξαγόρασε τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, και ο κινεζικός όμιλος Fosun. Επίσης ο όμιλος Γ. Προκοπίου με μεγάλη παρουσία στον χώρο του real estate, η Chartworld του εφοπλιστή Λ. Κολλάκη, και τέλος από τον κλάδο των κατασκευών η J&P.

Σε ότι αφορά το τίμημα, κάποιοι θα επιθυμούσαν αυτό να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ, αν και η αγορά λέει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξωπραγματικό.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τα ακόλουθα επενδυτικά σχήματα:
* Κοινοπραξία των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD

* JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV

* LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A

* PLEPI HOLDINGS LTD, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται από μέλη των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan.

Υπενθυμίζεται οτι το ΕΣΧΑΔΑ δίνει την δυνατότητα να χωροθετηθούν πολυτελείς κατοικίες (max 39.000 τμ) ενώ προβλέπει τη διατήρηση των εν λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων και την εκμετάλλευση των εγκαταλελειμμένων με αλλάγή χρήσης σε διαμερίσματα και επαύλεις που θα διαθέτουν δικό τους περιβάλλοντα χώρο και θα διατίθενται ως πρώτη κατοικια υψηλών προδιαγραφών.

Απαραίτητη η διατήρηση μιας τουριστικής μονάδας, επιφάνειας τουλάχιστον 17.000 τ.μ. και δυναμικότητας 265 κλινών. Ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα ή να διατηρήσει μία από τις υφιστάμενες μονάδες ή να τις κατεδαφίσει και να κατασκευάσει μία νέα. Ο ΣΔ διατηρείται στο 0.2 ενώ προβλέπεται οτι η συνολική δόμηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 56.600τμ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του, από κοινού με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων και των δυο πλευρών.

Στη συνέχεια θα προβούν στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=29304

Speak Your Mind