Αυτόφωρο για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα

 

periballonΤην εντατικοποίηση των ελέγχων για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα κάθε είδους, ζητά από τους εισαγγελείς όλης της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις ακραίες που οδηγούν σε μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος ζητά να ισχύσει το αυτόφωρο ή να αφαιρούνται οι άδειες λειτουργίας σε περίπτωση ηχορύπανσης από καταστήματα διασκέδασης.

Σε εγκυκλίους που απέστειλε ο αντεισαγγελέας τονίζει ότι λόγω του ότι «κατά τη θερινή περίοδο, εξαιτίας των επικρατουσών συνθηκών και της αυξημένης τουριστικής κινήσεως, παρατηρείται έξαρση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων, ιδίως δε με την ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη, απόρριψη και διαχείριση των αποβλήτων, λυμάτων και απορριμμάτων, ανακύπτει πρόδηλη η ανάγκη, λόγω ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση των εισαγγελικών λειτουργών καθώς και των επιφορτισμένων με την πρόληψη, την αποτροπή και τη βεβαίωση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων γενικών και ειδικών προανακριτικών υπαλλήλων».

Και όταν διαπιστώνονται παραβάσεις, συνεχίζει ο κ. Δασούλας, «θα πρέπει, εφόσον πρόκειται περί αυτοφώρου εγκλήματος, οι παραβάτες αυτών να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών για τα περαιτέρω και σε κάθε άλλη περίπτωση οι σχετικές υποθέσεις να εκδικάζονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=27504

Speak Your Mind