Δεκτό από το ΣτΕ το αίτημα της Ελληνικός Χρυσός για συνέχιση των έργων

 

steΔεκτό έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για να συνεχιστούν τα κατασκευαστικά έργα για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εταιρείας, στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, Αγγ.Θεοφιλοπούλου, έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας που ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να συνεχιστούν τα κατασκευαστικά έργα (εκσκαφές, βάθρα, κ.λπ.) για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εν λόγω εταιρείας.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός όπως και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής ζητούσαν από το δικαστήριο να ακυρωθεί και να ανασταλεί το σήμα του προϊσταμένου του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη προς το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Αρναίας.

Το επίμαχο σήμα ανέφερε: «Παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός) να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης». Επίσης, ζητούσε και την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η κ. Θεοφιλοπούλου εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή, με την οποία έκανε δεκτό το αίτημα της προσωρινής διαταγής για τη συνέχιση των έργων, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τις εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Τα επίμαχα έργα αφορούν εκσκαφές και την κατασκευή βάθρων για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του μεταλλείου χρυσού. Δηλαδή, στα βάθρα αυτά θα στηριχθούν οι πυκνωτές τελμάτων, οι πυκνωτές προϊόντων, οι σφαιρόμυλοι και οι μύλοι του εργοστασίου εμπλουτισμού, οι αναγκαίες σωληνώσεις κλπ.

http://www.skai.gr/news/greece/article/236121/dekto-apo-to-ste-to-aitima-tis-ellinikos-hrusos-gia-sunehisi-ton-ergon/

Speak Your Mind