Εξετάζονται μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας

 

Eνισχυτικές δράσεις για την πάταξη των κρουσμάτων λαθροϋλοτομίας πρόκειται να παρουσιάσει στο αμέσως επόμενο διάστημα το αρμόδιο υπουργείο, μετά την επεξεργασία και την εξειδίκευση των προτάσεων που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Η λαθροϋλοτομία είναι αξιόποινη πράξη, αντικοινωνική ενέργεια και θίγει τον εθνικό πλούτο μας, από όποιον και αν γίνεται. Είναι εκ των ων ουκ άνευ, ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε, με συνεχή επιφυλακή και συντονισμό, για να εντοπίζονται οι παραβάτες και να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί από τις αρχές Φθινοπώρου και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνάμεων που διαθέτει η πολιτεία, σε ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ανάγκη αυξημένης μέριμνας της πολιτείας για την ενίσχυση των κατοίκων ορεινών περιοχών, για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας.

Η σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή γενικών γραμματέων και εκπροσώπων των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των διευθύνσεων δασών, οικολογικών οργανώσεων, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των προέδρων του Σωματείου Υλοτόμων, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, αλλά και αξιωματούχων του ΣΔΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26515&subid=2&pubid=112953641

Speak Your Mind