Επενδύει στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων η Third Point

 

idrogonanthrakesΗ Energean Oil & Gas ανακοινώνει ότι το νεοσύστατο Third Point Hellenic Recovery Fund εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της μοναδικής ελληνικής εταιρείας έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων με εισφορά μετοχικού κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. δολαρίων, επιβεβαιώνοντας πλήρως το Capital.gr και την εφημερίδα Κεφάλαιο.

Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος τεσσάρων γεωτρήσεων για την τρέχουσα χρονιά με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής στα 4.000 βαρέλια/ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την έναρξη του σχεδίου ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον το 2014 – ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατομμυρίων βαρελιών – μέσω της τοποθέτησης μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της θυγατρικής της ΚΑΒΑΛΑ OIL.

Επιπλέον, η Energean Oil & Gas σχεδιάζει ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε ελεύθερες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ συμμετέχει στη διαδικασία του Open Door για τις τρεις ερευνητικές περιοχές στη Δυτική Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, δήλωσε σχετικά: “Το γεγονός ότι το Third Point Hellenic Recovery Fund εμπιστεύθηκε την Εταιρεία μας προβαίνοντας σε αυτή τη στρατηγική επένδυση όχι μόνο ενισχύει την οικονομική μας θέση και δυνατότητα αλλά μας προσφέρει και μοναδικές προσβάσεις στο διεθνές ενεργειακό χώρο και σε εν δυνάμει συνεργασίες, διευκολύνοντας την επίτευξη του επιχειρησιακού μας στόχου: την εξέλιξη δηλαδή της Energean Oil & Gas σε κορυφαία, ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Επιπλέον, επιδιώκουμε να κεφαλαιοποιήσουμε το μοναδικό μας χαρτοφυλάκιο: την υφιστάμενη παραγωγή, τα υπό ανάπτυξη έργα, καθώς και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της παραγωγής, σε συνδυασμό με μια ομάδα με 30ετή εμπειρία σε μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη θαλάσσια περιοχή, ώστε να αποκτήσουμε ηγετική θέση εν όψει της ουσιαστικής επανεκκίνησης της εγχώριας αγοράς υδρογονανθράκων.”

Αντίστοιχα, ο κ. Daniel S. Loeb, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής της Third Point σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η έναρξη των επενδύσεων του Hellenic Recovery Fund πραγματοποιείται με μια Εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και προοπτικών όπως η Energean. Πιστεύουμε ότι το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, θα ωφελήσει σημαντικά και ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η Energean, ως η μοναδική ανάδοχος αδειών παραγωγικών και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στην χώρα, κατέχει σημαντικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση αντίστοιχων ευκαιριών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μας κάνει μέρος ενός μοναδικού ελληνικού success story.”

Σχετικά με Energean Oil & Gas: H Energean Oil & Gas είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη Εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων με προσανατολισμό τις περιοχές της Μεσογείου και της Βορείου Αφρικής, όπου διαθέτει αντίστοιχες άδειες σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

Η Energean αντιπροσωπεύει αυτή την στιγμή την μοναδική Εταιρεία με δραστηριότητα και επενδύσεις στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, κατέχοντας το 100% των αδειών εκμετάλλευσης Πρίνου και Νότιας Καβάλας.

Σημειώνεται ότι η Axia Ventures Group ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος για λογαριασμό της Energean στην εν λόγω συμφωνία.

Σχετικά με το Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P.: Το Third Point Hellenic Recovery Fund είναι ένα νεοσύστατο ταμείο με αποκλειστικό αντικείμενο τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Το ταμείο διοικείται από την Third Point LLC, ένα σύμβουλος επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 1995, και εφαρμόζει μια πολιτική επενδύσεων «σε επιχειρήσεις που βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις» (event-driven corporate situations).

http://www.capital.gr/news.asp?id=1795357

Speak Your Mind