Επενδύσεις σε ξενοδοχεία μπουτίκ στην αγορά της Αθήνας

 

boutiquehotelΒελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας μετά την ελαφρά ανάκαμψη του προορισμού της πρωτεύουσας κατά την περσινή σεζόν και των θετικών προοπτικών όπως διαμορφώνονται για το 2014.

Ετσι, νέες μονάδες λειτουργούν ή αναμένεται να λειτουργήσουν στην πρωτεύουσα, δημιουργώντας αισιοδοξία για τον τουρισμό της, όπου την τελευταία πενταετία έκλεισαν στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή περί τα 90 ξενοδοχεία. Η νέα επενδυτική τάση που κυριαρχεί αφορά τη δημιουργία ξενοδοχείων μπουτίκ.

Ειδικότερα, η εταιρεία Κ. Μπενακόπουλος – Επιλογή Κτιρίων ΑΤΟΞΕ αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου μπουτίκ στο κέντρο της Αθήνας –επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου– με τη μετατροπή προϋπάρχοντος κτιρίου ιδιοκτησίας της. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Ερρικα Μπενακοπούλου, αναφέρει στην «Κ» ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία της μονάδας, η οποία προγραμματίζεται να λειτουργήσει στα τέλη του έτους με αρχές του 2015. Η συνολική επένδυση εκτιμά ότι θα φθάσει σε 7,5 εκατ. ευρώ. Στο ξενοδοχείο δυναμικότητας 50 κλινών με θέα στην Ακρόπολη θα λειτουργήσει και εστιατόριο – μπιστρό. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων και επεκτάθηκε στον ξενοδοχειακό χώρο το 2007, πραγματοποιώντας επένδυση 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της μονάδας «Ανέμη» στη Φολέγανδρο. Από το 2012 έκανε είσοδο και στον κλάδο των τροφίμων λανσάροντας στη διεθνή αγορά το Παρθένο Ελαιόλαδο Αndelea Estate. Σύμφωνα με την κ. Μπενακοπούλου, στα σχέδια της εταιρείας είναι με την ολοκλήρωση του ξενοδοχείου στην Αθήνα να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στον τουριστικό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσει τη δημιουργία τουριστικών και παραθεριστικών εγκαταστάσεων σε ιδιόκτητη έκταση στον Αγιο Αιμιλιανό, αλλά και τη μετατροπή σε ξενώνες 2 διατηρητέων κτιρίων της στην Πορταριά. Να σημειωθεί ότι στις αρχές του έτους επαναλειτούργησε στην Αθήνα, δίπλα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, άλλη μία μονάδα μπουτίκ με δυναμικότητα 63 δωματίων από τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel υπό τη νέα της επωνυμία Pallas Athena. Παράλληλα, για φέτος προγραμματίζεται η λειτουργία τoυ ιστορικού ξενοδοχείου Εμπορικόν, επίσης, ως μονάδας μπουτίκ, επί της οδού Αιόλου.

Εξάλλου, αισιόδοξος για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στον χώρο των ξενοδοχείων εμφανίστηκε, χθες, ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης HORECA για τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία των ξενοδοχείων και όλων των χώρων μαζικής εστίασης. Οπως ανέφερε ο κ. Χουδαλάκης, η ΗΟRECA που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (Metropolitan Expo) είναι ίσως η μοναδική έκθεση που δεν επηρεάστηκε σοβαρά από την οικονομική κρίση, καθώς στη φετινή διοργάνωση θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ με 525 εκθέτες και συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 45.000 τ.μ. Η έκθεση, πρόσθεσε, είναι πλέον η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια και αναμένεται να προσελκύσει 135.000 επισκέπτες. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη γαστρονομία, φόρουμ για τη γαστρονομία με τη συμβολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων, το 2ο Future Hotel on Web με τις τελευταίες εξελίξεις για τις διαδικτυακές τεχνολογίες που είναι χρήσιμες για τους ξενοδόχους, κ.ά.

Στο μεταξύ, στις 14 και 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και η 2η διοργάνωση του ετήσιου τουριστικού επαγγελματικού θεσμού Τravel Trade από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 70 tour operators, κ.ά.

Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind