Επτά επενδύσεις αιολικών πάρκων υπέγραψε ο Γιάννης Μανιάτης

 

ApeΤους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία 7 μεγάλων Αιολικών σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 465 MW,  στο όρος Βέρμιο εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Βέροιας και Νάουσας του Νομού Ημαθίας και του Δήμου Εορδαίας του Νομού Κοζάνης, ενέκρινε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν τα απαραίτητα συμπληρωματικά τεχνικά έργα που απαιτούνται για την κατασκευή και λειτουργία των αιολικών πάρκων.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κατασκευή των έργων αυτών θα αποφέρει περίπου 558 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ με την έναρξη λειτουργίας τους θα προσφέρουν ετησίως περίπου 1.075 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου το 2% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.

Οι επενδύσεις αυτές συμβάλουν στον σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ για βιώσιμη και αποκεντρωμένη ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Πρόσφατα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας της χώρας, ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για ακόμη 16 μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, συνολικής ισχύος 422,7 MW, η κατασκευή των οποίων θα αποφέρει περίπου 507 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1936042

Speak Your Mind