Η Εθνική ξεκινά το σχέδιο Δραπετσώνα

 

drapetsonaΘετικές είναι οι προοπτικές αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου Δραπετσώνας-Κερατσινίου, με εμβρυουλκό την ΕΤΕ και τις εκτάσεις που διαθέτει, μετά την κατά τα φαινόμενα εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου σχεδίου για δημιουργία πίστας Formula-1 στην περιοχή.

Η Εθνική Τράπεζα έχει εδώ και 20 χρόνια συστήσει εταιρεία αξιοποίησης της περιοχής (Πρότυπος Κτηματική Τουριστική ΑΕ), ωστόσο η προσφάτως έντονη δραστηριοποίησή της στον κλάδο (βλ. «Αστέρας», «Πανγαία» κ.α) φαίνεται πως λειτουργεί αφυπνιστικά και για το εν λόγω project.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων της αγοράς, θετικοί στο σχεδιασμό της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής φέρονται και οι υπόλοιποι κάτοχοι εκτάσεων στο παραθαλάσσιο «τόξο» που γειτνιάζει με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 900 στρέμματα (σε 660 υπολογίζονται τα «εν δυνάμει αξοποιήσιμα»), η ΕΤΕ κατέχει τα 650, ενώ 117,40 κατέχει η ΑΓΕΤ Ηρακλής, 93,75 η ΟΛΠ Α.Ε. και 82,25 η AEGEAN.

Η πολεοδομική πρόταση ανάπτυξης της περιοχής θα περιλαμβάνει μαρίνα, επιχειρηματικό κέντρο, χώρους εμπορικών χρήσεων και πολιτισμού, αλλά και τμήματα αμιγούς κατοικίας, ενώ πρόκειται να αναβαθμίσει μια περιοχή όπου κατοικούν περί τους 450.000 άνθρωποι.

Παράλληλα, αναμένεται να προσφέρει 3.500 θέσεις εργασίας κατά τη δημιουργία της, καθώς και 6.000 σταθερές θέσεις στις νέες εγκαταστάσεις, μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του στάδια, στο επίπεδο των συνεννοήσεων και της αναζήτησης επενδυτών, ωστόσο εκτιμάται ευρέως πως οι προοπτικές του φαντάζουν ιδιαίτερα θετικές.

Να σημειωθεί πως πέραν της συμφωνίας των κατόχων γης και εγκαταστάσεων στην περιοχή, για την ευόδωση του έργου απαιτείται και η συναίνεση των αρμόδιων δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, οι οποίες ελέγχουν τα υπόλοιπα 112,65 στρέμματα της συνολικής έκτασης.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=29646

Speak Your Mind