Η «κατακόρυφη πόλη» των MVRDV

 

Μια «Κατακόρυφη πόλη» θα κατασκευάσει η MVRDV σε συνεργασία με τις The Jerde Partnership, ARUP, και Wijaya Karya – Benhil Property στην πόλη Jakarta της Ινδονησίας, που θα πάρει τη μορφή ουρανοξύστη ύψους 400μ. με ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων αστικών υποδομών εντός των εγκαταστάσεων του.

Αίτηση έχει ήδη αποσταλεί στην ιδιοκτήτρια εταιρία του οικοπέδου για την έγκριση της κατασκευής, και δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος από εκπροσώπους διαφόρων χώρων της αγοράς ακινήτων, οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επιτυχή έγκριση της κατασκευής.

Το «Peruri 88», όπως θα ονομαστεί, θα είναι ένας μικτής χρήσης πύργος και θα περιλαμβάνει εκτός από το οικιστικό τμήμα του, γραφεία, καταστήματα, ένα τζαμί, ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κινηματογράφο, υπαίθριο αμφιθέατρο, και μεγάλες κοιτίδες πρασίνου. Η ιδιαίτερη τοπολογία του θα δημιουργεί ποικίλους χώρους διαβίωσης και εργασίας, που θα πλαισιώνονται από ημι-ιδιωτικές πράσινες ταράτσες, πάρκα, κήπους.

Η βλάστηση αυτή θα βοηθά στον κλιματισμό του κτιρίου και θα παρέχει φυσική σκίαση των εσωτερικών χώρων. Οι κάτοικοι θα έχουν επίσης πρόσβαση σε υπηρεσίες σπα, παιδότοπους, εσωτερικές πισίνες και γυμναστήρια.

Επιπλέον, για την εξυπηρέτηση των ένοικων προβλέπεται η δημιουργία παρκινγκ 4ων ορόφων Από τον 44ο έως τον 86 όροφο το κτίριο θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Οι δύο τελευταίοι όροφοι, ο 87ος και ο 88ος, θα λειτουργούν ως γαμήλια σουίτα και ως εστιατόριο αντίστοιχα. Πιο κοντά στο ισόγειο στον 7ο όροφο, θα διαμορφώνεται μια κεντρική πλατεία γύρω από την οποία θα αναπτύσσεται το εμπορικό κέντρο του ουρανοξύστη.

Η εταιρία αναμένεται να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στο τελικό σχέδιο λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού αλλά και του τοπικού οικοδομικού κανονισμού.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=25846

 

Speak Your Mind