ΚΥΑ για τον Ιατρικό τουρισμό

 

eotΚοινή Υπουργική Απόφαση, για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης του ιατρικού τουρισμού υπέγραψαν τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης και η  υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), θα μπορούν να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο ιατρικού τουρισμού, που συστήνεται και θα τηρείται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Προϋπόθεση για τους ιατρικούς παρόχους που λειτουργούν νόμιμα είναι η πιστοποίηση από διεθνή φορέα, εξειδικευμένο στην πιστοποίηση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Επιπλέον, οι ιατροί και οι μονάδες θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ζητήματα αστικής ευθύνης. Αυτό ωστόσο δεν θα ισχύει για τους δημόσιους ιατρικούς παρόχους (δημόσια νοσοκομεία). Επίσης δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης μιας μόνο κλινικής, εντός μιας νοσοκομειακής μονάδας.

Στη συνέχεια οι πιστοποιημένοι πάροχοι θα εγγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΤ, μέσα από μια σύντομη διαδικασία και τα ονόματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, για την προβολή τους. Παράλληλα σε αυτούς τους παρόχους θα χορηγείται και ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν ερμηνευτικές εγκύκλιοι από τα δύο υπουργεία, στις οποίες θα παρέχονται και κατευθύνσεις σε σχέση με την πιστοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση είναι να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, μέσω του Αναπτυξιακού νόμου ή πόρων του ΕΣΠΑ, ενώ προετοιμάζονται δράσεις και για την ενημέρωσή τους, ώστε η χώρα να γίνει προορισμός στον οποίο θα συνδυάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες με τα ταξίδια αναψυχής.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, διενεργεί έρευνα αγοράς στο εξωτερικό, προκειμένου να συνδράμει τους φορείς στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν επισκέπτες από τη διεθνή αγορά, για ιατρικό τουρισμό.

Πουτέτση Χριστίνα
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=542692

Speak Your Mind