“Μέσα στον Δεκέμβριο η παραχώρηση του Ελληνικού”

 

lgatΜέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το Ελληνικό, στον οποίο συμμετέχουν, τέσσερις μεγάλοι όμιλοι εκτιμά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης. Παράλληλα η κυβέρνηση επενδύει πολλά στο εργαλείο τω Συμπράξεων Δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) καθώς σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας λύσεις.

«Μόνο για τα απορρίμματα έχουμε προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ» τονίζει ενώ αναφέρεται και στη σημασία της επέκτασης της επένδυσης της Cosco στον Πειραιά. Υπάρχει επίσης ένας μακρύς κατάλογος ξένων πολυεθνικών και επενδυτικών εταιρειών που είτε αυξάνουν την παραγωγή τους είτε αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως η Qatar Petroleum International, η Third Point, η Rhone Capital, η Al Dahra, η Fairfax, η Dogus, η Paine & Partners, η NCH Capital, η Philip Morris, η BIC, η Johnson & Johnson, η P&G, η Unilever, η Henkel, η GlaxoSmithKline, η Novartis κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να υπαχθούν στις διαδικασίες του fast track τρία τουλάχιστον επενδυτικά σχέδια, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 1 δισ. ευρώ και πρόβλεψη για τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας. Οπως αναμένουμε να κατατεθεί και το τελικό σχέδιο για το έργο ανάπλασης του Κεραμεικού.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=28631

Speak Your Mind