Μακροχρόνια εκμίσθωση για το King George

 

king georgeΣτις αρχές του καλοκαιριού θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο King George υπό τη νέα διεύθυνση, αφού μείνει κλειστό για, περίπου, δύο μήνες προκειμένου να υλοποιηθεί τεχνικός έλεγχος και πρόγραμμα συντήρησης κυρίως του εξοπλισμού της μονάδας. Αυτό ανέφερε, χθες, ο κ. Τάσος Χωμενίδης, διευθύνων σύμβουλος της «Λάμψα Α.Ε.», ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», η οποία εκμίσθωσε από την Eurobank για χρονικό διάστημα έως 20 χρόνων το King George. Παράλληλα, το εν λόγω διάστημα θα πραγματοποιήσει ελέγχους και ο όμιλος της Starwood Ηοtels & Resorts Worldwide, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση της μονάδας.

Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό την αλυσίδα The Luxury Collection της Starwood. Ο προϋπολογισμός των έργων αναμόρφωσης θα ανέλθει κατ’ ελάχιστον σε 1,5 με 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Επίσης, θα ζητηθεί άδεια για την εσωτερική διασύνδεση των δύο ξενοδοχείων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει τεχνική δυνατότητα σε τρία σημεία. Συνέργεια θα υπάρξει μεταξύ των δύο μονάδων για τη μείωση του κόστους σε διοικητικό επίπεδο και στα επισιτιστικά τμήματα.

Ο κ. Χωμενίδης ανέφερε ότι ο αριθμός των προσλήψεων θα είναι περιορισμένος, ενώ θα εξασφαλισθεί το προσωπικό της «Μεγάλης Βρεταννίας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη περυσινή σεζόν κατά την οποία χάθηκαν ο Μάιος και ο Ιούνιος, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας και λιγότερο λόγω επεισοδίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο τζίρος από τα 24 εκατ. ευρώ το 2011 σε 18,5 εκατ. ευρώ πέρυσι και η μονάδα να κλείσει τη χρονιά με μέση πληρότητα 42%. Για τη φετινή σεζόν ευελπιστεί να επανέλθουν τα αποτελέσματα τουλάχιστον στα επίπεδα του 2011.

Σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές προθέσεις του ομίλου Λασκαρίδη ο οποίος ελέγχει τη «Λάμψα», ανέφερε ότι σήμερα δεν ενδιαφέρεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης. Αφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο υπό προϋποθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνει και την πιθανή σύναψη ενδεχόμενων συμμαχιών, να ενδιαφερθεί αφού εξετασθούν οι πραγματικές και οι πολεοδομικές δυνατότητες ανάπτυξης του συγκροτήματος. Κατ’ αρχάς, ενδιαφέρον επιδεικνύει ο όμιλος για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του «Μακεδονία Παλάς» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χωμενίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο όμιλος στον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο 2013 από το ΙΚΑΕΤΑΜ.

Για την ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου ενδιαφέρεται και η Starwood. Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για το συνεδριακό κέντρο της Αθήνας με τη μετασκευή των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων του τάε κβον ντο στο Φάληρο, στον οποίο συμμετέχει η «Λάμψα» σε κοινοπρακτικό σχήμα που συμπληρώνεται από το Intercontinental, το Μetropolitan και την Aegean Airlines, σημειώνει ότι αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ του έργου. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι οι επενδυτές έχουν δηλώσει την πρόθεση να τοποθετήσουν κεφάλαια ύψους έως 25 εκατ. ευρώ, ενώ γίνεται προσπάθεια η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Tου ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind