Νέος διαγωνισμός για το «φιλέτο» της Αφάντου Ρόδου

 

afantouΜια ακόμη προσπάθεια για να πουλήσει το ακίνητο στην περιοχή της Αφάντου Ρόδου, επιχειρεί το ΤΑΙΠΕΔ που ενέκρινε χθες την έναρξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας την επόμενη εβδομάδα.

Αν οι σχεδιασμοί πάνε καλά, τότε τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μπορέσουν να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους. Το Ταμείο έλαβε υπόψη του τις παρατηρήσεις των υποψήφιων επενδυτών καθώς και της τοπικής κοινωνίας και θα προχωρήσει σε αλλαγές στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα αλλάξει το μείγμα των χρήσεων και πιθανότατα θα προβλέπεται αυξημένο ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου με μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα σε βάρος των παραθεριστικών κατοικιών.
Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε 75% κατοικίες και 25% ξενοδοχεία στην έκταση που βρίσκεται εκτός του γκολφ.

Η ιστορία της έκτασης στην Αφάντου μοιάζει με το Γεφύρι της Αρτας καθώς εδώ και 35 χρόνια γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθεί. Η τελευταία κίνηση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012 και ενώ η υποβολή προσφορών ήταν να ολοκληρωθεί το Μάιο τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ακύρωσε το διαγωνισμό. Αιτία η απειλή αρκετών από τους 6 συμμετεχόντων ότι δε θα καταθέσουν προσφορές καθώς το ακίνητο δε θεωρούνταν ελκυστικό.

Το ακίνητο έχει έκταση 1.850 στρέμματα ενώ το 1973 κατασκευάστηκε γήπεδο γκολφ 18 οπών ενώ το 1978 ο ΕΟΤ υπέγραψε σύμβαση εκμίσθωσης του χώρου με επενδυτή. Το 1982 η τότε κυβέρνηση ακύρωσε τη σύμβαση, ενώ το 1988 η πρόταση μεγάλων ξενοδόχων της Ρόδου για την αξιοποίηση της Αφάντου ναυάγησε. Η έκταση αποτελείται από το Γκολφ Αφάντου και το οικόπεδο Νότιο Αφάντου, με ακτογραμμή μήκους περίπου 7 χλμ.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=27833

Speak Your Mind