Νέος νόμος για την έκδοση αδειών δόμησης και κατασκευών

 

nomosΨηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών, όπως και η τροπολογία – η οποία ενσωματώθηκε ως άρθρο – που εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων.

Σύμφωνα με την επίμαχη ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού προστίμου υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί ποσοστό τουλάχιστον 30% του προστίμου αυτού. Επίσης παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου 2013 (από 31 Ιανουαρίου 2013) η προθεσμία μέσα στην οποία οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων και ημιυπαίθριων μπορούν να τα μεταβιβάσουν εφόσον έχουν καταβάλει το 30% του συνολικού προστίμου.

Ακόμη δίνεται η δυνατότητα σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες να αδειοδοτηθούν με την καταβολή του 30% του προστίμου επίσης μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013.

Επίσης, ψηφίστηκε και η τροπολογία για την πολιτική υδάτων. Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτης «είναι αναγκαιότητα η ύπαρξη ενός φορέα με αρμοδιότητα στα θέματα τιμολόγησης και κοστολόγησης των υδάτων αφού αυτή αποτελεί υποχρέωσή μας στα πλαίσια ολοκλήρωσης διαχείρισης που επιτάσσει η κοινοτική νομοθεσία και η οδηγία για τα ύδατα».

Σταυρόπουλος Λάμπρος

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=494415

Speak Your Mind