Ο Αστέρας κρίνει το μέλλον του ΤΑΙΠΕΔ!

 

asteras«Στον Αστέρα Βουλιαγμένης και την πώλησή του θα κριθεί το μέλλον του ΤΑΙΠΕΔ». Τα… προφητικά(;) αυτά λόγια είχε πει στο συνέδριο του RED, o Στέλιος Ζαββός, διευθύνων σύβουλος του Zeus Capital Managers, δίνοντας το στίγμα της σημασίας που έχει η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση.

Κι ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική ευθεία και την Παρασκευή αναμένεται να λάβει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τις δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση του Αστέρα, «περίεργες» διαρροές για προσφορές – μαμούθ βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προσφορά από τον επιχειρηματία Κωνσταντακόπουλο του Costa Navarino, για την απόκτηση του Αστέρα έναντι 550 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σύμμαχος του συγκεκριμένου επιχειρηματία φέρεται να είναι η αραβικών συμφερόντων εταιρεία, Olayan.

Ωστόσο, στο συνέδριο του RED, παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την υπόθεση του Αστέρα τόνιζαν με νόημα ότι κανείς επενδυτής δεν προτίθεται να δώσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα. Την Παρασκευή, πάντως, θα γνωρίζουμε αν η προσφορά – μαμούθ είναι υπαρκτή ή πρόκειται για παιχνίδια της τελευταίας στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Αστέρα Βουλιαγμένης ο αρχικός σχεδιασμός  προβλέπει ότι η αποκρατικοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2014.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι αρχικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 13 σχήματα, ήτοι το hedge fund Baupost, η Charterworld, το αμερικανικό fund Colony Capital, οι real estate developers Hines, η ICI, η ρωσική Strategic Initiative, η AGC Equity Partners, ο κινεζικός κολοσσός Fosun, ο τουρκικός όμιλος Dogus, η Lamda Development, η ΤΕΜΕΣ, η Dolphin Capital Investors (DCI), o εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και ο όμιλος J&P Αβαξ.

Πάντως, το ακίνητο είναι πλέον ξεκάθαρο σε επίπεδο χρήσεων, με το Ειδικό Σχέδιο Χωροταξικής Ανάπτυξης να έχει οριστικοποιηθεί.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=29197

Speak Your Mind