Ο Δήμος ξανακαθαρίζει τους τοίχους στο Κέντρο

 

athens«Μην ξαναγράφετε τζάμπα τους τοίχους της πόλης που έχουμε καθαρίσει». Την παραίνεση απευθύνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς σε εκείνους που μουτζουρώνουν και πάλι τους τοίχους των δημοσίων κτιρίων, τους οποίους έχουν καθαρίσει τα συνεργεία του δήμου. Οι επιφάνειες που καθαρίζονται στη συνέχεια καλύπτονται με ειδικό υλικό ώστε ό,τι γράφεται να σβήνει εύκολα «με ένα σφουγγάρι και νερό».

Οι καθαροί τοίχοι λειτουργούν σαν μαγνήτης για τους «επιγραφείς», με αποτέλεσμα πολλές φόρες ένα σημείο να χρειάζεται να ξανακαθαριστεί. Πρόσφατα μάλιστα σε πολλούς καθαρούς τοίχους έκανε την εμφάνισή της και μια στάμπα – σφραγίδα. Πάντως, έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται τα συνεργεία του δήμου να έχουν ξανακαθαρίσει και ξαναβάψει όλους τους τοίχους στο κέντρο.

Από το καλοκαίρι

Οι εργασίες για την «Εκστρατεία Αισθητικής και Λειτουργικής Αναβάθμισης του Ιστορικού κέντρου» που πραγματοποιεί ο δήμος από το καλοκαίρι σε συνεργασία με ομάδες πολιτών, καταστηματάρχες και επιχειρήσεις της πόλης, ολοκληρώθηκαν για το 2013 με τον καθαρισμό του κτιρίου των κεντρικών γραφείων των ΗΣΑΠ που βρίσκονται στη γωνία των οδών Αθηνάς και Λυκούργου. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με χορηγία των υλικών από τη «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.». Πολλά καταστήματα του κέντρου προσφέρουν τα υλικά για τον καθαρισμό έτσι ώστε το κόστος για τον δήμο να περιορίζεται όσο είναι δυνατόν. Από τις 8 Ιανουαρίου η προσπάθεια θα ξεκινήσει και πάλι. Σειρά έχει ο καθαρισμός των τοίχων σε ιστορικά κτίρια των οδών Σταδίου και Αθηνάς κοντά στην Ομόνοια.

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με ομάδες πολιτών επιχειρεί την αισθητική αναβάθμιση συγκεκριμένων σημείων στο κέντρο της πόλης. Ετσι, στην πλατεία Κολοκοτρώνη,το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου σε συνεργασία με μία παρέα κοριτσιών έπλεξε και έντυσε νεραντζιές, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων και φανάρια, κατά το γνωστό σε πολλές χώρες του κόσμου Yarn Bombing.

Στο κλειστό κατάστημα του Στρογγυλού, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Παπαρρηγοπούλου, τις παρατημένες προθήκες έντυσαν εντυπωσιακές φωτογραφίες της Αθήνας. Ακριβώς δίπλα, μία καλλιτεχνική εγκατάσταση στήνεται από νεαρούς καλλιτέχνες, ενώ προβλέπεται η «μεταμόρφωση» της σκάλας του υπογείου σταθμού πάρκινγκ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Γωνία Σταδίου και Πεσμαζόγλου οι βιτρίνες ενός κλειστού καταστήματος καθαρίστηκαν, φωτίστηκαν και χρησιμοποιούνται για την έκθεση φωτογραφιών με θέματα από την πόλη, που παραχώρησε αφιλοκερδώς το φωτογραφικό δίκτυο FOSFOTOS.

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind