Προχωρεί ο διαγωνισμός για ΧΥΤΑ Κερατέας, Ανω Λιοσίων

 

garbageΟλοκληρώθηκε η Α΄ φάση των διαγωνισμών για την κατασκευή των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Κερατέα και Ανω Λιόσια, που υλοποιεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος του νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σε εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Σύμφωνα με την απόφαση, στη Β΄ φάση περνούν έξι εταιρείες για τη Μονάδα της Κερατέας και πέντε για τη Μονάδα στα Ανω Λιόσια και συγκεκριμένα: Για την Κερατέα:

Η Ενωση Εταιρειών Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. – Ηλέκτωρ Α.Ε., η Ενωση Προσώπων Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ – ΔΕΗ Α.Ε., η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε., η Ενωση Εταιρειών Archirodon Group N. – Intrakat – Envitec A.E. και η Ενωση Εταιρειών J&P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος, η Novaera Hellas A.E. Αποκλείσθηκαν από τη συνέχεια της διαδικασίας η εταιρεία Τοξότης Α.Ε. και η Ενωση Προσώπων Ερέτβο Α.Ε. – Δομοσπόρτ Α.Ε. – Εγνων ΑΤΕ Για τα Ανω Λιόσια:

Η Ενωση Εταιρειών Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. – Ηλέκτωρ Α.Ε., η Ενωση Προσώπων Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ – ΔΕΗ Α.Ε., η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε., η Ενωση Εταιρειών Archirodon Group N. – Intrakat – Envitec A.E., η Ενωση Εταιρειών J&P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος. Αποκλείσθηκαν από τη συνέχεια της διαδικασίας η εταιρεία Τοξότης Α.Ε. και η Ενωση Προσώπων Ερέτβο Α.Ε. – Δομοσπόρτ Α.Ε. – Εγνων ΑΤΕ.

Θα ακολουθήσει σύμφωνα με τις προκηρύξεις το Β΄ στάδιο με τις προσκλήσεις σε ανταγωνιστικό διάλογο για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει προς έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ το πρακτικό για τη μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Φυλής.

Στο Γραμματικό
Την ίδια στιγμή ο πρώτος χρονικά διαγωνισμός, αυτός για την κατασκευή μονάδας της Βορειοανατολικής Αττικής στο Γραμματικό, έχει «κολλήσει», καθώς τέσσερις από τις διαγωνιζόμενες εταιρείες έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, η εκδίκαση των οποίων έχει οριστεί στις 5 Ιουλίου 2013.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής, κυρίως επειδή υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές» στις οποίες απέδωσε τόσο τις καθυστερήσεις όσο και την πιθανή αποτυχία ολοκλήρωσης των διαδικασιών μέσα στο έτος προκειμένου να μη χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Τ. Γ.

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind