Πως θα φύγουν τα κόκκινα φανάρια από το Μεταξουργείο

 

redΗ αναβάθμιση της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, που φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό από παράνομους οίκους ανοχής παρουσιάζεται ως προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας.

Στη σχετική συμφωνία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος, η αστυνομία και το αρμόδιο για την τάξη υπουργείο. Το σχέδιο αυτό έχει ορίζοντα υλοποίησης το καλοκαίρι και θα αποτελέσει μέρος της προσπάθειας του δημάρχου της Αθήνας να προωθήσει την εξυγίανση περιοχών που θα του δώσουν πρόκριμα στη διεκδίκηση μιας νέας θητείας στον κρισιμότερο δήμο της χώρας.

Ήδη το υπουργείο Περιβάλλοντος έρχεται να πριμοδοτήσει με φορολογικά κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ) τη μεταφορά έδρας ή απόκτηση στέγης στο Γεράνι. Η μετεγκατάσταση μάλιστα του ίδιου του υπουργείου στο παλιό ΜΙΝΙΟΝ -μέχρι το τέλος του χρόνου- αναμένεται να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή, καθώς θα δημιουργήσει ένα πόλο με χιλιάδες επισκέπτες και εργαζόμενους σε ημερήσια βάση.

Φιλόδοξα πλάνα

Το στοίχημα Καμίνη, όμως δεν περιορίζεται στο να διώξει τα κόκκινα φανάρια από το Γεράνι και το Μεταξουργείο. Αυτό αποτελεί νόμο του κράτους που έχει ψηφιστεί από το 1999 και απλά δεν εφαρμόζεται. Ο δήμαρχος της Αθήνας ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα υπερβολικά φιλόδοξο σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης στο οποίο εμπλέκεται η εκκλησία και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια, αλλά και ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των αστικών αναπλάσεων, μετά την ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της δημοτικής αρχής προς την Εθνική τράπεζα για την απόκτηση του οικοπέδου του Βοτανικού, από την πλευρά του δήμου αφήνεται να εννοηθεί ότι θα επιχειρήσει να κατασκευάσει και το γήπεδο του ΠΑΟ. Το τελευταίο είναι δυνατόν μετά την απόφαση του ΣτΕ για τη Διπλή Ανάπλαση, είναι όμως δύσκολο να βρεθεί χρήστης, καθώς η παρούσα οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να εγγυηθεί τις απαιτούμενες χρηματοροές για την ενοικίαση της εγκατάστασης.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=27010

Speak Your Mind