Στην τελική ευθεία επένδυση Ολλανδών στην Κέρκυρα

 

miramareΕνα ιστορικό για την Κέρκυρα ξενοδοχείο όπως είναι το Miramare Beach and Spa Corfu που κτίστηκε τη δεκαετία του ’60 από την οικογένεια Πατρονικόλα αναμένεται να αλλάξει χέρια το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η σημερινή ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Sunmarotel έχει συμφωνήσει σε όλα για την πώλησή του σε επενδυτική εταιρεία με έδρα στην Ολλανδία. Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της μονάδας με την εταιρεία ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέληξαν πρόσφατα. Oι ίδιες πληροφορίες σε ό,τι αφορά το τίμημα της πώλησης αναφέρουν ότι κινείται κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία με την ολοκλήρωση της εξαγοράς φέρεται ότι προτίθεται να λειτουργήσει το ξενοδοχείο τη φετινή σεζόν, ενώ σκοπεύει να υλοποιήσει και πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιεί στον ελληνικό τουρισμό, ενώ στόχος της όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι να πραγματοποιήσει και άλλες τουριστικές επενδύσεις. Η ξενοδοχειακή μονάδα πέρασε στην ιδιοκτησία της Sunmarotel από την οικογένεια Πατρονικόλα πριν από, περίπου, 20 χρόνια. Το ξενοδοχείο εκσυγχρονίσθηκε από την εταιρεία και επεκτάθηκε σε έκταση πάνω από τον κεντρικό δρόμο. Σήμερα έχει δυναμικότητα 250 δωματίων και αναπτύσσεται σε 75 στρέμματα με μέτωπο 600 μέτρων στη θάλασσα.

Σημειώνεται, ότι πέραν του ξενοδοχείου της Κέρκυρας η οικογένεια Πατρονικόλα είχε κτίσει άλλες δύο μονάδες Μiramare σε μοναδικές τοποθεσίες της Ρόδου και της Σκαφιδιάς στην Ηλεία. Η μονάδα της Ρόδου βρίσκεται σήμερα στο χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων του Ομίλου Bluegr και της Σκαφιδιάς του Ομίλου Αldemar.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind