Στη Βουλή μέσα στην Ανοιξη ο νόμος για τα αυθαίρετα

 

afthairetaΜέσα στην Ανοιξη θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων που προβλέπει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων και πληρωμή ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Στ. Καλαφάτης εκτίμησε ότι σύντομα θα είναι έτοιμο και τους επόμενους μήνες θα περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος ειδικά στα αυθαίρετα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια για την ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, το οποίο αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα.

«Δεν γνωρίζουμε ούτε ακριβώς τον αριθμό τους, ούτε τι είδους αυθαιρεσίες αφορούν. Η προσπάθειά μας, λοιπόν, αφορά πρώτον να κάνουμε μια ταξινόμηση και να κατηγοριοποιήσουμε τα αυθαίρετα, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κατηγορία με διαφορετικό τρόπο. Κι αυτό γίνεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποφευχθούν, όσο είναι δυνατόν, νομικές επιπλοκές κατά την εφαρμογή του νομοθετήματος, όταν με το καλό έρθει και ψηφιστεί στη Βουλή, κάτι που ελπίζουμε να το κάνουμε μέχρι την άνοιξη», είπε ο ίδιος.

Τόνισε επίσης ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η πολεοδομική και χωροταξική μεταρρύθμιση, ενώ εντός του ιδίου χρονοδιαγράμματος πρόκειται να λάβει την τελική μορφή του το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό.

Παράλληλα, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, οι μελέτες για τα 12 γενικά περιφερειακά σχέδια.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26358

Speak Your Mind