Στις 20 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός για το Μακεδονία Παλλάς

 

makedoniapalaceΤην Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου αποφασίζει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την εξεύρεση αναδόχου που θα αναλάβει την ενοικίαση του ξενοδοχείου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Οι βασικοί όροι που θα εισηγηθεί η Διοίκηση του ΙΚΑ προς το Δ.Σ. του Ιδρύματος είναι μηνιαίο ελάχιστο μίσθωμα τα 50.000 ευρώ, χρονικό διάστημα εκμίσθωσης οι 12 μήνες, δέσμευση του νέου ενοικιαστή ότι θα συνεχίσει να απασχολεί στο 12μηνο τους εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα στο ξενοδοχείο και κατάθεση εγγυητικής επιστολής εξάμηνης διάρκειας, ισόποσης με το εξαπλάσιο του μηνιαίου μισθώματος. Η επιλογή ενοικιαστή θα γίνει σύμφωνα με την καλύτερη οικονομική προσφορά (υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα).
Μέλημα του Ιδρύματος είναι να μην κλείσει το ξενοδοχείο, που προς το παρόν λειτουργεί υπό τη διαχείριση του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, η οποία διανύει από τις 31 Οκτωβρίου 2012 την τρίμηνη παράτασή της έως τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη επιχειρήσεις που ζητούν στοιχεία, τόσο ελληνικές που συνεργάζονται με διεθνείς αλυσίδες, όσο και ξένες και οι διερευνητικές επαφές εντάθηκαν από τα μέσα Ιουλίου που επιλέχθηκε ο σύμβουλος επαναμίσθωσης του ακινήτου, η ένωση εταιριών «Ευρωσύμβουλοι Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων Ανάπτυξης και Τεχνολογίας – AtticaBank Properties Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων». Ορισμένες προτάσεις προϋποθέτουν εργασίες προσαρμογής του ξενοδοχείου στα μέτρα του ομίλου που εκπροσωπούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, ενώ άλλοι σκέφτονται να το λειτουργήσουν απευθείας.
Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων χτίστηκε τη δεκαετία του 1970, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και διαθέτει 284 δωμάτια και σουίτες. Ανακαινίστηκε πλήρως και επαναλειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 1995, ενώ το 2002 και 2003 πραγματοποιήθηκε ξανά ριζική ανακαίνιση. Το ετήσιο μίσθωμα που κατέβαλλε ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέχρι την καταγγελία της σύμβασης στα τέλη του 2011, ανερχόταν σύμφωνα με πληροφορίες στα 3,6 εκατ. ευρώ και αργότερα μειώθηκε κατά 20%, στα τρία εκατ. ευρώ, ύστερα από σχετική νομοθετική ρύθμιση. Στη συνέχεια οι δύο πλευρές υπέγραψαν σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του ξενοδοχείου και από τις 14 Ιανουαρίου 2012 το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=488405

Speak Your Mind