Στον Άκτωρα η επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά

 

metroΗ εταιρεία Άκτωρ ΑΤΕ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, έχοντας πάρει την πρώτη θέση στην τεχνική και οικονομική αξιολόγηση.

Οι οικονομικές προσφορές των τεσσάρων διαγωνιζομένων κοινοπραξιών/εταιρειών για το έργο «Μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά», με προβλεπόμενη δαπάνη 332.000.000,00 ευρώ και προβλεπόμενο συνολικό τίμημα (προ ΦΠΑ 424.967.800,00 ευρώ) αποσφραγίστηκαν παραμονή Χριστουγέννων.
Όπως ανακοίνωσε η Aττικό Μετρό ΑΕ, η Άκτωρ κατέλαβε την πρώτη θέση στην τεχνική και οικονομική αξιολόγηση, με την οικονομική της προσφορά να ανέρχεται στα 311.950.000 ευρώ.

Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται στις αρχές του νέου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νομικές εμπλοκές από τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες κοινοπραξίες/εταιρείες.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνσιμό είναι οι: 1) ΑΕΓΕΚ- IMPREGILO- SELI- ANSALDO 2) AKTΩΡ ΑΤΕ 3) ΤΕΡΝΑ ΑΕ- ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCCION S.A. 4)J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ – GHELLA SPA – ALSTOM TRANSPORT SA.

Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού προβλεπόμενου τιμήματος 518.000.000 ευρώ. Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε πέντε έτη και αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 65.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση. Η επέκταση προβλέπει πέντε νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26050

Speak Your Mind