Συνεργασία ΥΠΕΚΑ και Υπουργείου Δικαιοσύνης για την υλοποίηση του Κτηματολογίου

 

ypekaΕυρεία σύσκεψη για το Κτηματολόγιο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ υπό την Προεδρία του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, σε συνέχεια προπαρασκευαστικής συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τα δύο Υπουργεία έχουν αναλάβει πρωτοβουλία συνεργασίας προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος, αναφορικά με το σημαντικό έργο της λειτουργίας Κτηματολογικών Γραφείων και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες (μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κλπ).

Ενόψει της λειτουργίας δύο (2) οριστικών Κτηματολογικών γραφείων εντός του 2014, εχθές πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξειδικευμένη σύσκεψη ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ψηφιοποίηση των αρχείων που υπάρχουν σε έμμισθα και άμισθα Υποθηκοφυλακεία, για την περίοδο από το 2003 έως σήμερα, αλλά και όλων των συμβολαίων που θα συναφθούν στο εξής.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, η Γενική Δ/ντρια Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαμάντω Ζάβρα, ο νέος Πρόεδρος και Δ.Σ της ΕΚΧΑ Α.Ε., Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Ζυγούρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Υποθηκοφυλάκων, Ιωάννης Άνδραλης, και ο πρόεδρος  της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, Κων/νος Βλαχάκης.
Χθες συγκροτήθηκε για πρώτη φορά σε σώμα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ Α.Ε., όπου εκτός από τον κ. Λιακόπουλο νέα μέλη ορίστηκαν ο Ιωάννης Σαμπάνης, δικηγόρος, και η Εβίτα Τσιλιβίτη, πολιτικός μηχανικός.

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=3027&language=el-GR

Speak Your Mind