Συνεργασία ΥΠΟΤ με ΤΑΙΠΕΔ με επίκεντρο τους τουριστικούς λιμένες

 

portΗ ιδιωτικοποίηση των τουριστικών λιμένων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο του Ταμείου Τάκη Αθανασόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Εμίρη.

Μάλιστα, αποφασίσθηκε η συνεργασία του ΥΠΟΤ και του ΤΑΙΠΕΔ, σε συστηματική και μόνιμη βάση, όσον αφορά τους τουριστικούς λιμένες της χώρας. Στην ίδια συνάντηση παρουσιάστηκαν οι κατευθύνσεις και προβλεπόμενες ρυθμίσεις του Ειδικού Πλαισίου Χωρικής Οργάνωσης και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, που εφεξής θα ρυθμίζουν την χωροθέτηση και οργάνωση των τουριστικών λιμένων της χώρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνει ως πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση των λιμένων με επίκεντρο τον Άλιμο. Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την επιτάχυνση και διευκόλυνση της αδειοδότησης των τουριστικών λιμένων, την οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης και άλλα ζητήματα λειτουργικής οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/News.asp?id=1689635

Speak Your Mind