Ταμείο επενδύσεων για την Ελλάδα

 

lgatΘα πρέπει να μας προβληματίσει η απόσυρση του Κατάρ από το Ελληνικό, δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής οικονομικών μελετών της Alpha Bank Mιχάλης Μασουράκης μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΙΟΒΕ και το ίδρυμα Konrad Adenauer για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μασουράκης αναφέρθηκε στο ρόλο του τουρισμού ως εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας, την ώρα που ο πρώην αντιπρόεδρος της ETEπ Πλούταρχος Σακελλάρης χαρακτήρισε ως βασικούς παράγοντες για την επιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης την επανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωση των τραπεζών, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την αύξηση των επενδύσεων και την ενεργή επανακατάρτιση των ανέργων.

Ειδικά για την τόνωση των επενδύσεων πρότεινε τη δημιουργία στην Ελλάδα Ταμείου Επενδύσεων, που θα λειτουργεί σαν σύμπραξη, με εγχώριους πόρους που θα μοχλεύουν διεθνή κεφάλαια ιδιωτικά και μη, με σκοπό τη χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Σακελλάρης έκανε στο αναπτυξιακό αντίκτυπο που θα έχει το πακέτο χρηματοδοτήσεων της ΕΤΕπ το 2013, χαρακτηρίζοντας ως σπουδαιότερα σημεία του πακέτου αυτού τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη συνεργασία με τις τράπεζες για την προώθηση των εξαγωγών, μέσα από το πρόγραμμα αντεγγυήσεων των τραπεζικών εγγυητικών επιστολών.

Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Οδυσσέας Κυριακόπουλος τόνισε ότι το 2013 ξεκίνησε με θετικά μηνύματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου, ενώ πρόσθεσε «χρειάζεται αισιοδοξία αλλά όχι εφησυχασμός».

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26279

Speak Your Mind