Το επενδυτικό σχέδιο για τον Αστέρα

 

asterasΤο περίγραμμα του επενδυτικού σχεδίου που προτίθεται να υλοποιήσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης δημοσιοποίησε η AGC Equity Partners για λογαριασμό της Jermyn Street, στην οποία μετέχουν 2 από τα κρατικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, Αραβες επενδυτές καθώς και η τουρκική Dogus.

Κατά το σχέδιο, τα δύο υφιστάμενα ξενοδοχεία θα αναβαθμιστούν σε υπερπολυτελή συγκροτήματα, παραμένοντας στην ανώτατη κατηγορία των 5 αστέρων. Επίσης, θα αναπτυχθούν 13 έως 15 κατοικίες στην περιοχή όπου βρίσκεται το εκτός λειτουργίας ξενοδοχείο «Αφροδίτη». Το επενδυτικό σχήμα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αγοράς του συγκροτήματος θα «κληρονομήσει» και τη θυγατρική εταιρεία Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης, της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, η οποία έχει ενοικιάσει την όμορη μαρίνα από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έως το έτος 2052 έναντι συνολικού αντίτιμου 43 εκατ. ευρώ. Για τη λειτουργία της μαρίνας, που ενδιαφέρεται ο τουρκικός όμιλος, υπάρχει σχέδιο υλοποίησης επενδυτικού προγράμματος με παρεμβάσεις σε χερσαία και θαλάσσια ζώνη.

Στο μεταξύ, η εταιρεία σημειώνει ότι «με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς η λειτουργία όλων των μονάδων και δραστηριοτήτων του συγκροτήματος θα συνεχισθεί απρόσκοπτα, τιμώντας τις κρατήσεις των πελατών που επί σειρά ετών εμπιστεύονται τον Αστέρα Βουλιαγμένης».

Να σημειωθεί ότι τη διαχείριση των ξενοδοχείων του συγκροτήματος έχει η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα της Starwood Ηotels and Resorts με συμβόλαιο που έχει διάρκεια έως το έτος 2021.

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind