Υδατοδρόμια στο Βόρειο Αιγαίο

 

idatodromiaTην πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρουσιάζονται από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης, και αφορά στην λειτουργία υδατοδρόμιων εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, με επιστολές του στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στον γενικό γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ Γιώργο Γιαννούση και στον διευθύνοντα σύμβουλο του «Invest in Greece» Στέφανο Ησαΐα.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ιδιώτες, εταιρείες, περιφέρειες, δήμοι, ενώσεις πρόσωπων αλλά και το Δημόσιο, θα μπορούν να δημιουργούν και να λειτουργούν υδατοδρόμια.

Αυτά θα μπορούν να κατασκευάζονται ακόμη και με ΣΔΙΤ ή διαδικασίες «Fast Track», ενώ έχει θεσπιστεί η χρήση των «υδάτινων πεδίων» (όπου δηλαδή δεν θα απαιτείται άδεια) για τις έκτακτες- τουριστικές πτήσεις εκτός υδατοδρομίων. Οι ενδιαφερόμενοι για μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, σύμφωνα με το διαμορφωμένο πλαίσιο, θα υποβάλλουν τους φακέλους τους στην «Invest in Greece» και εκείνοι που θέλουν να αναπτύξουν σχέδια δημοσίων επενδύσεων, θα στέλνουν τους φακέλους τους στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=27400

Speak Your Mind