“Όχι”, από τους εμπόρους της Πελοποννήσου, στη δημιουργία mall

 

Ευρεία συνάντηση εκπροσώπων εμπορικών συλλόγων από όλη την Πελοπόννησο, της ΕΣΕΕ, της Ομοσπονδίαw Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, του δημάρχου Κορινθίων, περιφερειακών συμβούλων και του Επιμελητηρίου Κορινθίας πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, με αντικείμενο τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου (mall) στο εργοστάσιο της πρώην Σωληνουργίας.

Οι συμμετέχοντες εξέτασαν το κατά πόσον η επένδυση αυτή θα ήταν επωφελής ή ζημιογόνα για την περιοχή της Κορινθίας και, γενικά, ολόκληρης της Πελοποννήσου. Μετά από μακρά συζήτηση κατέληξαν πως η επένδυση δεν επιφυλάσσει καμία αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή και δήλωσαν πως θα αποτρέψουν, με όλες τους τις δυνάμεις, μια τέτοια εγκατάσταση.

«Πιστεύουμε ότι θα γίνει η αιτία μιας καταλυτικής επιβάρυνσης στις υπάρχουσες δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις μας» επισήμαναν, προσθέτοντας πως τέτοιες επενδύσεις «θα αφαιρέσουν υγιείς και διαχρονικές θέσεις εργασίας ιδιοκτητών και υπαλλήλων, θα διαταράξουν την κοινωνική και οικονομική ισορροπία της περιοχής και θα εξαφανίσουν τον πλούτο, ο οποίος μέχρι σήμερα αναδιανέμεται μεταξύ των ντόπιων». Στη συνάντηση, προτάθηκε νέα Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση, για διεκδίκηση αλλαγής του νόμου για τα Εμπορικά Κέντρα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γιατί αγνόησε τους φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/News.asp?id=1677563

Speak Your Mind