Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για Κέντρο Επισκεπτών στο Φάληρο

 

faliroΤην έναρξη του Πανελλήνιου Σπουδαστικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προτάσεων – Ιδεών για το έργο «Κέντρο Επισκεπτών του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)» ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο  Οργανισμός «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.».

Βάσει της σχετικής προκήρυξης, η οποία έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από τις 11 Ιανουαρίου 2013, καλούνται σπουδαστές Αρχιτεκτονικής, οι οποίοι φοιτούν σε προπτυχιακό επίπεδο, στις Αρχιτεκτονικές Σχολές και τα αντίστοιχα Τμήματα των Πολυτεχνείων και Πανεπιστημίων της χώρας να υποβάλουν τις προτάσεις τους, για τη δημιουργία ελαφριάς, προσωρινής κατασκευής στο χώρο του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ.

Η κατασκευή θα αφορά τη δημιουργία «Κέντρου Επισκεπτών» (Visitors’ Center), το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος παροχής πληροφοριών για το υπό ανέγερση ΚΠΙΣΝ.

Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται στον ένα μήνα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 11 Φεβρουαρίου 2013. Στην τελική αξιολόγηση και επιλογή των προτάσεων για βράβευση θα συμμετέχει ο αρχιτέκτονας του ΚΠΙΣΝ, Ρέντσο Πιάνο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του 2013.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=492625&wordsinarticle=Αρχιτεκτονικός%3bΔιαγωνισμός%3bγια%3bΚέντρο%3bΕπισκεπτών%3bστο%3bΦάληρο

 

Speak Your Mind