Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του ΥΠΕΚΑ για το νεκροταφείο Γλυφάδας

 

nekrotafeioΤριάντα πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.142.950 ευρώ, επέβαλε ο ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μωυσής Κουρουζίδης σε επιχειρήσεις, δήμους και άλλους φορείς.

Ο πέλεκυς έπεσε Βαρύς (290.000 ευρώ) για τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας καθώς ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου λειτουργεί κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες. Δεκάδες παραβάσεις κατέγραψε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος: λειτουργία χωρίς άδεια και όρους για την επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων, διάθεση αφυδατωμένης λυματολάσπης χωρίς σχετική έγκριση, πλημμελής υλοποίηση έργων πυρασφάλειας, ελλιπής περιμετρική δεντροφύτευση, ανυπαρξία έργων συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης βιοαερίου στο κορεσμένο κύτταρο Α’, κατασκευαστικές αστοχίες των έργων συλλογής βιοαερίου στο κύτταρο Γ’, διαρροές στραγγισμάτων από τα κύτταρα Α’ και Γ’,  διαφυγή μέρους αυτών στο φυσικό περιβάλλον κ.λπ.

Μεγάλο είναι το πρόστιμο (103.500 ευρώ) που υπέγραψε ο κ. Κουρουζίδης και για τον Δήμο Γλυφάδας, το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείου στον Υμηττό, στη θέση «Πατητήρι». Οι παραβάσεις που εντόπισαν οι «Ράμπο» του περιβάλλοντος αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του νεκροταφείου χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση σε έκταση ειδικής προστασίας, την κατάληψη δημόσιας δασικής έκτασης κηρυχθείσας αναδασωτέας, εργασίες σε επιχωματωμένο ρέμα με κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων αλλά και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές.

Τα υπόλοιπα πρόστιμα αφορούν την κακή διαχείριση απορριμμάτων και επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, την απόρριψη πτωμάτων ζώων σε παράνομες χωματερές, υπερβάσεις σε εκπομπές αέριων ρύπων, λειτουργία εγκαταστάσεων χωρίς περιβαλλοντική άδεια, διάθεση υγρών αποβλήτων σε υδάτινο αποδέκτη, επιχωμάτωση σε ρέμα και απόληψη αδρανών υλικών, διάθεση λυμάτων στη θάλασσα, λειτουργία ξενοδοχείου χωρίς άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων και ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών και υγρών αποβλήτων στο γήπεδο της μονάδας, ανεξέλεγκτη απόρριψη και καύση στερεών αποβλήτων σε ΧΑΔΑ στην Ηλεία κ.λπ.

Διαβάστε εδώ για όλες τις περιβαλλοντικές παραβάσεις και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.prostima

Speak Your Mind