Βγάζουν… οφ σαιντ τη Διπλή Ανάπλαση

 

votanikosΟριστική ταφόπλακα στην περίφημη Διπλή Ανάπλαση της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, αναμένεται να μπει και με τη σφραγίδα του δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναθηναϊκός προσανατολίζεται στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του υπάρχοντος γηπέδου «Απ. Νικολαϊδης» και φυσικά όχι στην κατεδάφισή του.

Προς τούτο πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Αττική ενέκρινε κονδύλι 7 εκατ. ευρώ για το πράσινο γήπεδο ενώ η ΠΑΕ ετοιμάζεται να καταθέσει σχέδιο για εργασίες τόσο εντός όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του. Προβλέπεται η αύξηση της χωρητικότητας του κατά 4.000-4.500 θέσεις, προκειμένου να φτάσει τις 20.000. Το κόστος για αυτό υπολογίζεται στα 2-3 εκατ. ευρώ και ήδη ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει προχωρήσει σε επαφές με πολιτικούς μηχανικούς και συγκοινωνιολόγους, όπως και με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη που έχει τον έλεγχο του γηπέδου. Μάλιστα το πλάνο προβλέπει αύξηση του ύψους των εξεδρών, νέα καθίσματα και ουσιαστικά ένα νέο γήπεδο.

Το σχέδιο θα κατατεθεί στο Δήμο Αθηναίων καθώς υπάρχουν κι άλλες προβλέψεις, όπως για παράδειγμα η δημιουργία πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αλλά και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει ο δήμος για να εγκρίνει το συγκεκριμένο πλάνο το οποίο εκ των πραγμάτων βάζει στις ελληνικές καλένδες τη Διπλή Ανάπλαση.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=28709

Speak Your Mind