Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο

 

ktimatologioΨηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για το Εθνικό Κτηματολόγιο, επί της αρχής του και ομόφωνα, σήμερα, επί των άρθρων και των τροπολογιών.

Η ομόφωνη ψήφιση επιτεύχθηκε καθώς, νωρίτερα, αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (επειδή δεν συζητήθηκε η τροπολογία για την ΕΡΤ), ενώ η Χρυσή Αυγή απουσίαζε, κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου στα άρθρα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ) και μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ, που μετονομάζεται σε Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο λύνονται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με θέματα γης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο αντανακλά στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης και αποτελεί τον πυρήνα ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Τη διαφωνία του με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου για τους προϊστάμενους των Κτηματολογικών Γραφείων, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και τάχθηκε κατά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.skai.gr/news/environment/article/235459/vouli-psifistike-to-nomoshedio-gia-to-ethniko-ktimatologio/

Speak Your Mind