Βουλγαρική επένδυση πολλών αστέρων στη Θάσο

 

thasosΜετά από πέντε χρόνια καθυστερήσεων στο ΚΑΣ προχωρά η επένδυση ύψους 25 εκατ.ευρώ για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων plus στον Όσιο Ιωάννη Λουκά στη Θάσο από τον βούλγαρο επιχειρηματία Λούκαν Λουκάνοφ.

Η ελληνική γραφειοκρατία ήταν και παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ξένους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Εάν δεν είχε ήδη ρίξει αρκετά εκατομμύρια για την επένδυση στην περιοχή Οσίου Ιωάννη Λουκά στη Θάσο, θα είχε προ πολλού εγκαταλείψει το σχέδιο δημιουργίας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας ο Βούλγαρος επιχειρηματίας και πρώην αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων & Εργοδοτών Βουλγαρίας (CEIBG) κ. Λούκαν Λουκάνοφ.

Επιτέλους όμως, όπως πληροφορείται η Voria.gr, μετά από πέντε χρόνια η επένδυση για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας ξεκολλάει. Και αυτό γιατί ο φάκελος του έργου πήρε την πολυπόθητη έγκριση του ΚΑΣ, μετά από τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο και αναμένεται, μέχρι το Μάρτιο, να έχει εκδοθεί και η οικοδομική άδεια οπότε στη συνέχεια θα μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής.

«Είχαμε πολλά σχέδια για τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα και μάλιστα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά μετά την περιπέτεια στην οποία έχουμε μπλεχτεί, για πέντε ολόκληρα χρόνια, δεν σκεπτόμαστε νέες επενδύσεις. Ελπίζουμε τουλάχιστον, να προχωρήσει αυτή ομαλά», δήλωσε ο Αντρέα Πρεμιάνοφ, CEO της Riala A.E., της εταιρείας που δημιουργεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Θάσο.

Η υλοποίηση του project από τον όμιλο Λουκάνοφ αφορά επένδυση συνολικού ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος 5 αστέρων plus, δυναμικότητας περίπου 200 δωματίων, σε παραθαλάσσια έκταση 47 στρεμμάτων στα ΝΑ του νησιού.

Η προσέλκυση ξένων επενδυτών και μάλιστα από τη βαλκανική και τη Ν.Α. Ευρώπη, είναι σημαντική για τη Θάσο. «Τα τελευταία τρία χρόνια οι Ανατολικο- Ευρωπαίοι μας κράτησαν όρθιους. Κυρίως οι Ρουμάνοι, μετά οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι. Πολλοί μάλιστα από αυτούς διαμένουν σε ξενοδοχεία των υψηλών κατηγοριών.  Το 30% των 4αστερων μεγάλων ξενοδοχείων είναι Ανατολικοί και στις μικρότερες μονάδες και κατηγορίες, το 70%», δήλωσε στη Voria.gr ο τουριστικός επιχειρηματίας  κ. Στέλιος Συνοδιάς , μέτοχος του ξενοδοχείου «Αlea» και του πρακτορείου «Endless Holidays».

H επένδυση Λουκάνοφ, αποκτά μεγαλύτερη σημασία για το νησί, αφού για την προσέλκυση επισκεπτών θα αξιοποιηθεί ο τουριστικός – ξενοδοχειακός βραχίονας του ομίλου που ελέγχεται από την εταιρεία ΕΤΟΝ. Σημειώνεται ότι η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του Λ. Λουκάνοφ αφορά τη βιομηχανία καλλυντικών και ειδών υγιεινής Aroma A.D.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Endless Holidays, σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργαζόμενο με άλλα τρία τουριστικά πρακτορεία του νησιού, προσπαθεί να επεκτείνει τη τουριστική σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο, έρχονται εκτός θερινής σεζόν, γκρουπ Γερμανών περιπατητών, ενώ έκλεισε συμφωνία με αγγλικό tour operator, για  μεμονωμένους επισκέπτες πριν και μετά το τέλος της σεζόν. Επίσης, προσπάθειες γίνονται για την προσέλκυση ομάδων ποδηλατών.

της Άννης Καρολίδου

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=121130

 

 

Speak Your Mind