Δεσμευτική προσφορά για Κασσιόπη

 

kassiopiΕγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής NCH Capital θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά την επόμενη εβδομάδα.

Η Κασσιόπη θα δοθεί μέσω του θεσμού της επιφάνειας σύμφωνα με τον οποίον ο επενδυτής αποκτά την αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση της επιφάνειας του οικοπέδου για 100 χρόνια σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του νόμου. Ο επενδυτής επίσης μπορεί να υποθηκεύσει την επένδυσή του για να αντλήσει δάνεια από τράπεζες καθώς και να μεταβιβάσει τη χρήση του ακινήτου σε τρίτους.

Τι ισχύει σήμερα για το θέσμο της επιφάνειας

NCH ιδρύθηκε το 1993, και διαχειρίζεται πάνω από 3 δις δολάρια στη Ρωσία, και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Ευρώπης.

Συν-ιδρυτές ο George Rohr και Moris Tabacinic ήταν από τους πρώτους επενδυτές στην περιοχή που εκμεταλλευτηκαν την έλλειψη κεφαλαίων μετά την πτώση της ΕΣΣΔ επενδύοντας σε μετοχές, ακίνητα, γεωργικές επιχειρήσεις και εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών .

Με έδρα την Ν. Υόρκη και όκτω περιφερειακά γραφεία στη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία και την Αλβανία έχουν ιδρύσει 21 funds στα οποία απασχολούν 145 υπαλλήλους και επιστρέφουν αποδόσεις άνω του 15% ετησίως στους μετόχους – επενδυτές.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ που ελήφθησαν:

  • Εγκρίθηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.
  • Εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά την επόμενη εβδομάδα.
  • Εγκρίθηκε η βελτίωση του μηχανισμού πρόσθετου οικονομικού ανταλλάγματος (earn-out clause) στα τεύχη της Β’ Φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Αφάντου της Ρόδου.
  • Διορίσθηκε ο κ. Γεώργιος Κουτσουδάκης στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων.
  • Ο κ. Γ. Κουτσουδάκης έχει πλέον των 20 ετών εμπειρία σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον τομέα των χρηματοδοτήσεων, επενδύσεων και διαχείρισης διαθεσίμων, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με συγχωνεύσεις, εξαγορές και ιδιωτικοποιήσεις.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26274

Speak Your Mind