Δημοπρασίες ακινήτων μέσω internet από το ΤΑΙΠΕΔ

 

taipedΤις διαδικασίες υλοποίησης διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών – αξιοποίησης ακινήτων, υποδομή που δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας απολύτως διαφανούς ηλεκτρονικής αγοράς, που θα παρέχει τη δυνατότητα προώθησης δημόσιων ακινήτων και διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e-auction), μέσα από ένα φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο marketing και ενημέρωσης, παρέχοντας εύκολη και άμεση πρόσβαση σε τεχνικά και νομικά στοιχεία των ακινήτων, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών αξιοποίησης ακινήτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός τους τρίτου τριμήνου του 2013 και σκοπός είναι να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα εργαλεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Η ανάπτυξη και διαχείριση του συστήματος θα γίνει από την ΕΤΑΔ Α.Ε. σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Γιάννης Εμίρης, ανέφερε: «Πρόκειται για μια καινοτόμο προσπάθεια, με στόχο να μεγιστοποιήσουμε τη διαφάνεια, την ταχύτητα και την ανταγωνιστική ένταση των διαγωνιστικών διαδικασιών μας, ώστε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον με τον βέλτιστο τρόπο, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Στο ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως μοχλό ανάπτυξης και πρόθεση μας είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμα εργαλεία που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα».

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/13387

Speak Your Mind