Διαβούλευση για την τροποποίηση του Επενδυτικού Νόμου

 

Ρύθμιση για αύξηση στο 70% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις του ποσοστού των ενισχυόμενων δαπανών σε κτιριακές υποδομές, βοηθητικές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για τα εν εξελίξει επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδίων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, όπως ισχύει για τον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011, ζητεί ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την τροποποίηση του Επενδυτικού Νόμου ο σύνδεσμος εκτιμά ότι η σχετική ρύθμιση για αύξηση στο 70% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις του ποσοστού των ενισχυόμενων δαπανών σε κτιριακές υποδομές, βοηθητικές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου (έναντι του 40% που ίσχυε) θα αποτελέσει ένα μέτρο για την επιτυχή ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων, τα οποία κατά την υποβολή και την υπαγωγή τους στις διατάξεις του νόμου βασίστηκαν εξ ολοκλήρου σε διαφορετικά εθνικά και διεθνή οικονομικά δεδομένα από τα σημερινά.
Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Α.Ε. και ΕΠΕ επισημαίνει: «Θεωρούμε ότι αποτελεί μεγάλη ανάγκη μια τέτοια ρύθμιση να έχει εφαρμογή αποκλειστικά για τα σχέδια του Επενδυτικού Νόμου 3908/2011 και όχι γι’ αυτά του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004, δεδομένου ότι όλα τα εν εξελίξει επενδυτικά προγράμματα υπόκεινται στις ίδιες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Αυτό θα αποτελέσει δίκαιο μέτρο, το οποίο θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση σημαντικού μέρους των εν λόγω επενδυτικών προγραμμάτων».

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind