Διαγωνισμοί για Αστέρα και Μακεδονία Παλλάς

 

asterasΗ πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης και η εκμίσθωση της ξενοδοχειακής μονάδας Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εγχώριων και ξένων τουριστικών ομίλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Εξάλλου, στις 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός με κλειστές προσφορές για τη δωδεκάμηνη εκμίσθωση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα εκκίνησης του διαγωνισμού έχει ορισθεί σε 50.000 ευρώ. Η εν λόγω διαδικασία δίνει μία προσωρινή λύση προκειμένου να μην κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 260 δωματίων, έως ότου προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ μέσα στο έτος για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του.

Η μονάδα είναι κλειστή από τις αρχές του έτους, καθώς δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με την προηγούμενη μισθώτρια εταιρεία «Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ». Βάσει των όρων της προκήρυξης, ο μισθωτής δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να απασχολεί για δώδεκα μήνες τουλάχιστον το 92% των εργαζομένων που απασχολούνταν στο ξενοδοχείο κατά τον τελευταίο μήνα της προϊσχύουσας μίσθωσης.

Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind