Δικαίωση ιδιοκτητών για παράνομο χαρακτηρισμό παλαιού αιγιαλού σε δημόσια έκταση στη Ζάκυνθο

 

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λαγανά τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τέσσερις αποφάσεις του (με αριθμούς 4496/21-11-12, 4497/21-11-12, 4498/21-11-12 και 4499/21-11-12), έδωσε αποστομωτική απάντηση σε όσους συνεργάστηκαν για την καταπάτηση των ιδιοκτησιών των κατοίκων Καλαμακίου – Λαγανά και ακύρωσε επί της ουσίας την απόφαση του τότε γενικού γραμματέα Ιονίων Νήσων για τον καθορισμό των ορίων του παλαιού αιγιαλού στο Καλαμάκι.

“Οι αποφάσεις αυτές δικαιώνουν τους θιγόμενους ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα τη θέση του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, όπως κατ’επανάληψη έχει δημοσίως διατυπωθεί όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή ότι παράνομα χαρακτηρίστηκε δημόσια έκταση η τουριστική περιοχή Καλαμακίου, όπου λειτουργούν από τριακονταετίας και πλέον ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και η διαδικασία που  ακολουθήθηκε από τη διοίκηση στον καθορισμό του Παλαιού Αιγιαλού δεν ήταν σύννομη.

Οι αποφάσεις αυτές όμως καταδεικνύουν την τεράστια ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και των λοιπών υπηρεσιών του Δημοσίου (Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, Υπουργείο Οικονομικών), για τον αυθαίρετο και παράνομο καθορισμό του παλαιού αιγιαλού, αλλά και για την ακύρωση στην πράξη μεταγενέστερων προσπαθειών για εξωδικαστική-διοικητική σύννομη επίλυση του ζητήματος (άρνηση επαναχάραξης Π.Α. κ.λπ.).

Παράλληλα, αναδεικνύεται περίτρανα και η πολιτική και ηθική αδυναμία των τοπικών πολιτικών ηγετών να προστατεύσουν τους πολίτες από μια τόσο εμφανή σκευωρία”.

Kαι η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει: “Καθίσταται πλέον επιτακτική η σε βάθος έρευνα και αποκάλυψη όλων εκείνων, που κατέχοντας θέσεις στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία Οικονομικών και τέως ΠΕΧΩΔΕ), εμπλέκονται στην υπόθεση η οποία από το 2003 ως σήμερα οδήγησε σε μακρόχρονη ταλαιπωρία και σε ανυπολόγιστης αξίας οικονομική ζημία τους εμπλεκόμενους πολίτες-ιδιοκτήτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής και ο καταλογισμός ποινικών και αστικών ευθυνών.

O Σύλλογος Ξενοδόχων θα διερευνήσει τh δυνατότητα άμεσων νομικών ενεργειών για την αποζημίωση των ζημιωθέντων μελών του και τον ποινικό καταλογισμό των ευθυνών στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Απαιτείται η άμεση επίλυση του ζητήματος από το Υπουργείο Οικονομικών και για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν καλύπτονται από τις παραπάνω αποφάσεις”.

http://traveldailynews.gr/news/article/54388

Speak Your Mind