Εγκρίθηκε τουριστική επένδυση 30 εκατ.

 

keaΕγκρίθηκαν οι όροι δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος και των περιβαλλοντικών όρων αυτού από τις εταιρείες «Θέρισσος Χιλλς Α.Ε.» και «Ειδικού Σκοπού 24 Α.Ε.» του Oμίλου Dolphin Capital Investments στην περιοχή Βρόσκοπος της Τζιας με κοινή απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

Πρόκειται για επένδυση η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Η ιδιόκτητη έκταση του ομίλου φθάνει σε 645,5 στρέμματα. Το κυρίως έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 94 κλινών, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 136 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων εμβαδού 2.864 τ.μ., και κέντρο καταδυτικού τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν υπό την ομπρέλα της ασιατικής αλυσίδας Aman Resorts. Τα λοιπά υποστηρικτικά έργα αφορούν σε εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας 180 κυβικών μέτρων ημερησίως, μονάδα αφαλάτωσης δυναμικότητας παραγωγής πόσιμου νερού περίπου 200 κυβικών μέτρων ημερησίως, λιμενική εγκατάσταση για εναλλακτική πρόσβαση στο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα.

Το κατάλυμα θα εξυπηρετεί και την παροχή υπηρεσιών καταδυτικού τουρισμού μέσω της πρόσδεσης φουσκωτών σκαφών και πισίνες για λόγους αναψυχής ορισμένες από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν κατά την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης για αυτόνομη κατάδυση.

Επίσης περιλαμβάνουν γήπεδα αθλοπαιδιών, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών και άλλα.

Ο όμιλος εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια υλοποίησης των έργων θα δημιουργηθούν 250 θέσεις εργασίας. Επιπροσθέτως, εκτιμά ότι αντίστοιχος θα είναι ο αριθμός των εργαζομένων κατά τη λειτουργία των τουριστικών εγκαταστάσεων. Τα παραπάνω έργα θα κατασκευασθούν σε επιφάνεια 195 στρεμμάτων. Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της επένδυσης έχει δώσει με απόφασή του και το δημοτικό συμβούλιο του νησιού.

Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΉ

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind