Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και στον Πειραιά

 

peiraiasΗ διαδρομή από το λιμάνι στην περιοχή της Τρούμπας έως και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης με τα κατάλοιπα του αρχαίου θεάτρου της Ζέας αποτελεί την πρώτη πολιτιστική διαδρομή που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων Πειραιά.

Η ΕΑΧΑ Α.Ε. (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις Α.Ε.), σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, σχεδιάζουν το «ζωντάνεμα» των δημοσίων χώρων (ιδιαίτερα αυτών που περιβάλλουν σημαντικές αρχαιότητες και μνημεία), καθώς και τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών με ανάδειξη των μνημείων και ιστορικών τόπων της πόλης.

Για το σκοπό αυτό την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του Δήμου Πειραιά και της ΕΑΧΑ Α.Ε., παρουσία εκπροσώπων ΥΠΕΚΑ & ΥΠΑΙΘΠΑ/Πολιτισμός, στο γραφείο του Δημάρχου Πειραιά.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάδειξη του Πειραιά ως μητροπολιτικού κέντρου και πόλου έλξης πολιτισμού, τουρισμού και αναψυχής και η δημιουργία προϋποθέσεων για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πόλης και του οικιστικού της πλούτου, καθώς και για την ανάσχεση των τάσεων υποβάθμισης.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26498

Speak Your Mind