Επιδοτήσεις για μικρά υδροηλεκτρικά μέσω του αναπτυξιακού

 

ydroilektrikaΤην ενίσχυση των μικρών υδροηλεκτρικών μέσω του αναπτυξιακού νόμου με άμεση επιδότηση κεφαλαίου, ζητά ο Σύνδεσμος του κλάδου, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται οτι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούν να λαμβάνουν μόνο φοροαπαλλαγές ως ενίσχυση για την υλοποίησή τους.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα έργα προσφέρουν τη μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία από όλες τις ΑΠΕ, είναι επενδύσεις που υλοποιούνται κατά συντριπτική πλειοψηφία από πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, κυρίως της περιφέρειας και συμβάλουν στη σταθερότητα του δικτύου χωρίς να επιβαρύνουν τον λογαριασμό ΑΠΕ.

«Τυχόν μη ενίσχυσή τους από τον αναπτυξιακό νόμο ισοδυναμεί με ουσιαστική απαγόρευση κατασκευής τους εκ του γεγονότος ότι είναι επενδύσεις έντασης κεφαλαίου που δυσκολεύεται να χρηματοδοτήσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26919

Speak Your Mind