Η ανάπλαση του ανατολικού Λονδίνου συνεχίζεται μετά τους Ολυμπιακούς

 
Οικοδομώντας πάνω στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Αρχές της πόλης του Λονδίνου συνεχίζουν την προσπάθεια αναγέννησης σημαντικών τμημάτων της πόλης, με την έμφαση να δίνεται στην αστική ανάπλαση μιας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, αυτήν του ανατολικού Λονδίνου, όπου φιλοξενήθηκαν τόσο σημαντικά αθλητικά γεγονότα στους φετινούς αγώνες όσο και οι

περισσότεροι αθλητές και δημοσιογράφοι

.

Στο πλαίσιο αυτό, επενδύονται σήμερα περί τα 15 δισ. στερλίνες (πάνω από 17 δισ. ευρώ) για την ανάπλαση της περιοχής, με επίκεντρο την κατασκευή κατοικιών για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Μέρος αυτής της ανάπλασης αποτελεί και ένας νέος πύργος κατοικιών, συνολικά 43 ορόφων, έργο που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2013, προσφέροντας 704 νέα διαμερίσματα, τα οποία δεν θα διατίθενται προς πώληση, αλλά αντιθέτως θα πωλούνται μερίδια εντός του κάθε ακινήτου ώστε να είναι ευκολότερη η αγορά. Για παράδειγμα, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αποκτά π.χ. το 25% του ακινήτου, ενώ θα καταβάλλει ενοίκιο για το υπόλοιπο 75%. Ετσι, το κόστος για τον αγοραστή διαμορφώνεται σε 53.000 στερλίνες για ένα ακίνητο (με ένα υπνοδωμάτιο) συνολικής αξίας 212.500 στερλίνων. Οσον αφορά το ύψος του ενοικίου, αυτό εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερο συγκριτικά με τα αντίστοιχα ενοίκια στην περιοχή, δεδομένου ότι είναι επιδοτούμενο, μιας και η μορφή αυτή αγοραπωλησιών απευθύνεται σε πολίτες χαμηλών εισοδημάτων.

Speak Your Mind