Κασσιόπη: Υπό κατάθεση οι ακριβείς συντεταγμένες για το ναυτικό οχυρό

 

kassiopiΗ κατάθεση των νέων ακριβών συντεταγμένων εκκρεμεί στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το ΣτΕ για τη μεταφορά του ναυτικού οχυρού, το οποίο ελέγχει τα στενά Κέρκυρας – Αλβανίας, στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας, που πρόσφατα παραχωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία NCH Capital για εκμετάλλευση με διάρκεια 99 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πολεμικό ναυτικό επέλεξε με τους δικούς του εμπειρογνώμονες τη νέα θέση του ναυτικού οχυρού μέσα στο ίδιο ακίνητο, 70 μέτρα πιο μακριά.

Η νέα θέση χαρακτηρίζεται σαφώς πιο προνομιακή, αφού βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου διασφαλίζεται καλύτερη ορατότητα. Ελειπαν ωστόσο οι ακριβείς συντεταγμένες, μια και απαιτούσαν ειδικό ψηφιοποιημένο τοπογραφικό, που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καταρτιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ανώτατο ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) συνεδρίασε και έδωσε έγκριση στη νέα θέση του ναυτικού οχυρού, επισημαίνοντας ότι είναι καλύτερη για την εθνική ασφάλεια. Στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στο ΣτΕ, αναφερόταν ξεκάθαρα η απόφαση του ΑΝΣ αλλά και το Μνημόνιο Συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού με το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση το οποίο το Ταμείο αναλαμβάνει όλο το κόστος μετεγκατάστασης.

για να εξοικονομηθεί χρόνος, στάλθηκε στο ΣτΕ ένα παλαιότερο τοπογραφικό διάγραμμα, ενώ οι ακριβείς ψηφιακές συντεταγμένες θα καθοριζόντουσαν με ειδικό τοπογραφικό. Εν τω μεταξύ έχει δρομολογηθεί νέα συνεδρίαση του ΑΝΣ για έγκριση με βάση τα πρόσθετα στοιχεία, η οποία θα κοινοποιηθεί στο ΣΤΕ για να προχωρήσει σε τελική έγκριση.

Πουτέτση Χριστίνα

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=505138&wordsinarticle=Κασσιόπη%3a%3bΥπό%3bκατάθεση%3bοι%3bακριβείς%3bσυντεταγμένες%3bγια%3bτο%3bναυτικό%3bοχυρό

Speak Your Mind