Ξεκινά η επέκταση του τραμ από Φάληρο σε Λιμάνι και Ακτή Ποσειδώνος

 

Ξεκινάει τον Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια κι ένα μήνα η νέα επέκταση του Τραμ από το Φάληρο ως το Λιμάνι και την Ακτή Ποσειδώνος.

Η σύμβαση του έργου θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το μήκος της επέκτασης θα είναι 5,4 χλμ. με 12 σύγχρονες στάσεις και προυπολογισμό 50 εκ. ευρώ.

Σε καθημερινή βάση προβλέπεται να εξυπηρετούνται 35.000 επιβάτες, ενώ η απόσταση από το Λιμάνι έως το ΣΕΦ θα καλύπτεται μόλις σε 8 λεπτά. Η νέα επέκταση υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει στην μείωση κατά 15.000 οχημάτων την ημέρα στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού.

Αυτά ανακοίνωσαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.

Ενημέρωσαν ακόμη για τις σχεδιαζόμενες επεκτάσεις του Τραμ προς Καλλίπολη, προς Κερατσίνι και Πέραμα, προς Αργυρούπολη καθώς και για την βόρεια επέκταση από το Σύνταγμα προς την Πλατεία Αιγύπτου δια μέσω της λεωφόρου Πανεπιστημίου η οποία προβλέπεται ότι θα πεζοδρομηθεί.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι με την κατασκευή της επέκτασης του Τραμ προς τον Πειραιά, η Αττικό Μετρό ΑΕ θα πραγματοποιήσει μια σειρά απαραίτητων μονοδρομήσεων, καθώς και έργα ανάπλασης ελεύθερων κεντρικών χώρων και πλατειών του Πειραιά σε συνεργασία και με τη δημοτική αρχή. Επίσης, η Αττικό Μετρό ΑΕ θα ενισχύσει την ζώνη πρασίνου κατά μήκος της νέας Γραμμής Τραμ με 1.200 δένδρα και θα εγκαταστήσει ένα σύγχρονο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων με υπόγειους κάδους συλλογής.

Kασσιανός Τζέλης

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26515&subid=2&pubid=112949265

 

 

Speak Your Mind