Ξεμπλοκάρουν τέσσερις μεγάλες επενδύσεις

 

ependiseisΤέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια ξεμπλοκάρει ο νέος επενδυτικός νόμος που κατατέθηκε χθες. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, εγκρίνεται η υπαγωγή τους στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο για τη χρηματοδότησή τους τα εξής σχέδια:

Η επένδυση της τουριστικής εταιρείας “Ήλιος Α.Ε.” στο Λασίθι της Κρήτης. Αφορά στην ίδρυση συνεδριακού κέντρου, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού €50,45 εκατ. Από την υλοποίηση του έργου δημιουργείται μεταξύ άλλων συνεδριακό κέντρων χωρητικότητας 700 ατόμων και αναμένεται να προσφέρει 488 θέσεις εργασίας.

Η επένδυση της εταιρείας” Kavala Float Glass Α.Ε”. Περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στην ΒΙΠΕ Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού €97,5 εκατ.

Η επένδυση της εταιρείας “Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.” για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαίας, συνολικού προϋπολογισμού €94,6 εκατ. Περιλαμβάνει την κατασκευή πίστας αγώνων αυτοκινήτων 4.880 μέτρων και εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 497 θέσεις εργασίας.

Επίσης, τροποποιούνται όροι για τη χρηματοδότηση της επένδυσης “Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας” ΤΕΜΕΣ ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την κατασκευή ξενοδοχειακού κέντρου 1.130 κλινών πέντε αστέρων.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26526

Speak Your Mind