Παράταση για ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ και «Αστέρα Βουλιαγμένης»

 

asterasΟι αλλαγές στη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσης, αλλά και διαδικαστικά ζητήματα, ανάγκασαν χθες τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να παρατείνει κατά δύο εβδομάδες την προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ θα υποβληθούν στις 22 Απριλίου, έναντι 5 Απριλίου που ήταν αρχικά. Για τη ΔΕΠΑ οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν στις 29 Απριλίου, αντί για τις 12 Απριλίου.

Παράλληλα μετατίθεται για τις 29 Μαρτίου, αντί για τις 19 του μήνα, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης».

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Εθνική Τράπεζα (βασικό μέτοχο της «Αστήρ Παλλάς») να δώσει παράταση δέκα ημερών για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι» της Βουλιαγμένης.

Η παράταση συνδέεται με το αυξημένο ενδιαφέρον «που εκδηλώνουν Έλληνες και διεθνείς επενδυτές». Νέα προθεσμία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος ορίζεται η 29η Μαρτίου, αντί της 19ης Μαρτίου που είχε αρχικά καθοριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προσδοκά έσοδα 2,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η «μερίδα του λέοντος» θα προέλθει από τη ΔΕΠΑ – ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μαρτίου, προκειμένου να εγκρίνει την τοποθέτηση του κ. Στ. Σταυρίδη στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113009447

Speak Your Mind