Περισσότερες εταιρείες θα εντάσσονται σε καθεστώς fast track

 

fasttrackΑκόμη πιο… fast γίνονται οι επενδύσεις, με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα ένταξης σε καθεστώς fast track, των επενδύσεων που δεν πληρούν όλους τους όρους αλλά δημιουργούν σημαντικά οφέλη για την οικονομία, αφορά «ιδίως επενδύσεις που συνδέονται με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τη βιομηχανία τροφίμων».

Επίσης, προβλέπεται ότι θα μπορούν να υπαχθούν στον επενδυτικό νόμο, και επενδύσεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και επεκτάσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, υπό την προϋπόθεση τα επενδυτικά σχέδια να κατατίθενται από δίκτυα συνεργασίας επιχειρήσεων.

Ακόμη, αποσαφηνίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης μπορούν να γίνουν οι ίδιες φορείς στρατηγικών επενδύσεων στα όρια της αρμοδιότητάς τους.

Σε ό,τι αφορά τη νομιμοποίηση ανέλεγκτων δημοσίων συμβάσεων που αφορούν σε προμήθειες με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, το υπουργείο Ανάπτυξης ορίζει ότι: αποφάσεις για δημόσιες συμβάσεις από την έναρξη ισχύος του νόμου 4013/2011 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2012 που εκδόθηκαν χωρίς γνωμοδότηση της ΕΑΑΔΗΣΥ θα θεωρείται ότι δεν πάσχουν εξ αυτού του λόγου και παράγουν όλα τα έννομα αποτελέσματά τους.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26897

Speak Your Mind