Ποιοι μένουν εκτός της νομιμοποίησης αυθαιρέτων

 

afthairetaΔραστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα πραγματοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” εκτός οριστικής νομιμοποίησης μένουν όλες οι αυθαίρετες τουριστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί προ του 1975.  Αντίθετα θα νομιμοποιηθούν κανονικά οι κατοικίες.

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο ανατρέπει τις αρχικές προδιαγραφές του νομοσχεδίου που είχε παρουσιαστεί.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να ενταχθούν στην τακτοποίηση για 30 χρόνια, αλλά σαφώς όχι στην οριστική νομιμοποίηση. Ακόμη δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα για τα οποία έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατεδάφισης. Στη ρύθμιση δεν μπορούν να υπαχθούν όσα αυθαίρετα βρίσκονται εντός δασών και στον αιγιαλό, αλλά και όσα κατασκευάστηκαν μετά την 27η Ιουλίου του 2011.

Οι αλλαγές

  • Εκτός οριστικής νομιμοποίησης μένουν οι προ του 1975 ξενοδοχειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις
  • Καθιερώνεται η συμπλήρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλα τα κτίρια, είτε είναι νόμιμα, είτε αυθαίρετα. Κάθε 10 χρόνια θα γίνεται ενημέρωση της ταυτότητας.
  • Τίθεται προθεσμία 12 ετών για τις κατοικίες και 8 ετών για τα επαγγελματικά κτίρια προκειμένου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα
  • Για τη μεταβίβαση αυθαιρέτων δεν απαιτούνται οριστικοί τίτλοι, αλλά αρκεί η καταβολή του 30% των ειδικών προστίμων
  • Δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα για τα οποία έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατεδάφισης ή απομάκρυνσης

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/13749

Speak Your Mind